Sunday, March 1, 2009

Yöelämää ja asiakaspalautteita

Ensimmäinen valmistuminen To-do listaltani on vihdoin tässä! Saanen esitellä oman versioni tästä vähän vaikeasti luokiteltavasta vaatekappaleesta.



Ravelryssa on tosi monta ohjetta, joissa on inspiraationa sama Eva Longorian päällä nähty takki. Vai olisikohan liivi oikea termi? Valitsin pohjaksi Katarzynan Longoria's Somethingin, mutta koska siinä kokona oli 40 laskin oman silmukkämäärän. En myöskään halunnut pelkästään kaulasta kiinnitettävää härpäkettä, joten lisäsin etukappaleiden reunaan ainaoikein-listat, joiden yläpäähän tein napinlävet. Mallineuleeksikin valitsin pidennetyn helmineuleen (mun lempparitekstuuri!) ja palmikkokuvion tein vähemmillä välikierroksilla. Tein lisäksi helmaan kavennuksia lisäämään malliin A-linjaa. Raglanit tein näppituntumalla, joten lopulta ohje toimi enää innostajana.

Kuvamateriaalin hankkimiseen taas meni aikaa sillä valmiina tämäkin tekele on ollut jo tovin. Päivänvaloon ulkosalle (edes parveketta pidemmälle) en ehtinyt kuin vasta äsken ja poseeraamaan piti lähteä ihan Poriin asti. Kiitokset yökuvista Katille ja kameralleen!


Malli: Longoria's Something, rankoilla muutoksilla
Lanka: Novita Aino, reilu 500 g
Puikot: 4 mm pyöröbambut

Tän mallin juttu on hauskan poolokauluksen lisäksi näyttävät palmikot. Tosi yksinkertainen tekniikka, mutta upea tulos. Olisi vain pitänyt tehdä ne ohjeen mukaiset määrät välikerroksia. Olisi tullut vielä muhkeampi jälki.



Takkiin hupeni nurkissa pyörinyt satsi petroolinsinistä Ainoa. Olen säästellyt tätä, jo lopetustuomion Novitalta saanutta lankaa johonkin kivaan ja tämä malli vaikutti juuri sellaiselta. Olen surkutellut että tätä lankaa ei enää valmisteta, mutta tämä projekti valaisi minulle syitä miksi lanka kenties on lopetettu.

Takki nimittäin rähjähti kun kastelin sen pingotusta varten. Pinnasta alkoi puskea pitkiä karvanpäitä ja takki oli kauttaaltaan nöyhtäinen. Nyt kun takki on ollut päällä nöyhtä on kietoutunut kunnon nypyiksi.




Homma risoi sen verran että päätin raapustaa Novitalle palautetta asiasta. Sehän on suorastaan jokaisen valveutuneen kuluttajan velvollisuus kohdatessaan epäkelpoja tuotteita (kröh). Ja oikein ystävällisin vastauksen heiltä kyselyyni sain. Ja kolahtipa postiluukkuuni muutama kerä lankaa hyvityksenä, se jos mikä saa unohtamaan moiset vastoinkäymiset.

2 comments:

Anonymous said...

Ihanan näköinen vaate, paljon esikuvaansa parempi! Värikin on oikein hyvä. Harmi vain tuo langan käyttäytyminen!

Pirkkis said...

Tuo on hieno! Paljonko meni lankaa? Mullakin on jemmattuna harmaata Ainoa kerä jos toinenkin *viheltelee*