Thursday, March 19, 2009

Lumitunnelmia



Monet tuntuvat haikailevan jo kevään lämpöä. Minusta pakkaset voisivat jatkua vielä ja lumet pysyä massa. Viime viikolla kävin täydentämässä lumikiintiötäni Itävallan St. Antonissa. Upea paikka vaikka saimmekin lumisemman reissun kuin ikinä uskoimmekaan. Viitenä päivänä kuudesta pyrytti lunta ihan kunnolla. Lumivarma paikka, todentotta.



Minä en kevättä vielä odottele siksikään että kaappini on pullollaan paksuja neuleita joita ei huvittaisi vielä pakata kesäsäilöön. Toisaalta onhan mulla keväisiäkin neulomuksia. Kuten tämä uusin tuotos. Lämmintä mohairia, mutta lyhyet hihat ja avoin kaulus eivät kovimpiin pakkasiin käy. Takki on viime syksyn Modasta. Tehty ihan vain siksi että mulla sattui olemaan Kitten Mohairia jemmassa. Pirullisen riittoisaa lankaa, tähän ei saanut hukattua edes viittä kerää.




Malli: Moda 5/2008 tai Sandnes Mix 0803 Dame
Lanka: Sandness Kitten Mohair n. 220 g
Puikot: 4mm bambupyöröt


Malli oli tosi helppo. Tietty kaarrokkeen kavennukset tasaisin välein tuottivat päävaivaa, sillä vaikka kavennusvälit oli annettu ohjeessa en silti onnistunut laskemaan kavennuksia oikein. Ja napit meni miesten puolelle (prkl) vaikka kovin yritin jälleen erottaa vasenta ja oikeaa. Tykkään kyllä lopputuloksesta. Kivan kevyt ja sopii hyvin vaatekaappiini. Siis sopii yhteen muihin vaatteisiini, vaikka eipä tämä paljoa tilaakaan vie. Seuraavaksi pitää kyllä tehdä jotain jossa on napit alas asti. Näitä ylhäältä napitettavia pötsinkorostustakkeja on jo kertynyt tällä erää tarpeeksi.

1 comment:

Anonymous said...

Tosi nätti, ei ole mielestäni mikään "pötsinkorostustakki".

Kysyit siitä pinaattitunikastani, että pitääkö muotonsa? Jaa, en nyt sen kummemmin osaa sanoa, päälläni on ollut vain yhden päivä eli eilisen, mutta tuntuma kyllä ois että pitää, tosin kyllä luulen että jos istun tarpeeksi, niin tuo peffan alle jäävä osuus melko varmasti levenee eli venyy... Toisaalta kun malli on aika vartalon myötäinen, niin pitää keho itse pakostikin muodossaan. Ei tuo neulos hirveän reikäistä/lörppöä ole (suljettuneule pelastaa), vaikka itsekin sitä juuri epäilin, juuri tuon vuoksi, kun käytössä oli kuitenkin suuremmat puikot kuin langan suosituksessa on.