Monday, September 15, 2008

Juhlatunnelmissa tummia pilviä

Mutta tällä kertaa musta pilvi leijaili ihan toivottuna vieraana.

Nimittäin löysin kerrankin kaupasta yhdellä reissulla aivan itseni oloisen juhlakoltun. Yleensähän (ainakaan budjettiini sopivalla hinnalla) ei kaupasta löydy mitään kun tarve on suurin. Koltun olkaimet vain olivat ihan kapoiset, joten se kaipasi ehdottomasti seurakseen jotain allit peittävää. Ja mikä jottei näillä keleillä lisälämpökin ole kaivattua (Elisalle: sää).

Koska aikaa oli rajallisesti en lähtenyt etsimään ohjetta nettiä pidemmältä. Ravelry on kyllä kiireiselle loistava apuri! Päädyin Cloud Boleroon ja mallin valinta kyllä osuikin nappiin. Langan kanssa olikin sitten vaikeampaa. Kun päätin etten jukoliste osta tätä varten enää lisää lankaa niin oli tyydyttävä omaan varastoon. Mikään omistamistani vihreistä langoista ei ihan natsannut mekon väriin ja jostain syystä en omista mustaa lankaa juuri ollenkaan. Löytyipä kaapin pohjasedimenteistä sentään mustaa Kid Mohairia.

Musta mohair olikin sitten asteen haastellisempi yhdistettynä pitsiin. Oikean ja nurjan puolen erottaminen oli hankalaa ja purkaminen mahdotonta. No eipä tuossa pörröpinnassa pahemmin virheetkään näy. Kokeilin malliin ohjeen mukaista pykäreunusta, joka sai tämän pilven näyttämään vähän liian myrskyisältä. Pykäreunusta purkaessa (saksilla ja ratkojalla) kuluikin sitten viime perjantai-ilta rattoisasti.






Malli: Cloud-bolero Ysolta Teaguelta. Tein boleron muutaman sentin pidemmäksi ja lisäsin myös hihoihin muutaman kierroksen pituutta.
Lanka: Novita Kid Mohair (1,1 kerää!)
Puikot: 5,5 mm

No comments: